Noutăți

ZurliBucuria, un show magic pe 12 mai, când ajungem la Hunedoara!

Maya, Tanti Prezentatoarea și Personajele Zurli iubesc Hunedoara! Ele știu că aici este un loc fantastic în care aveți și un castel, felurite legende cu prințese și cavaleri… și mult mister!

De aceea, Tanti Prezentatoarea, Maya, Personajele Zurli au decis ca, între cele 269 de orașe în care ZurliBucuria va ajunge, un loc de seamă să aibă Hunedoara! La voi, copii, vor ajunge în prima duminică de după Sărbătorile Pascale! Așadar, pe 12 mai 2024, de la ora 10.00, la Centrul Cultural „Corviniana”, aveți o Zurli-întâlnire!

Știți de ce locul în care ne vom vedea se numește așa? Ține de o veche legendă a castelului. Se spune că el a fost dăruit unui om curajos, care a avut un fiu. Acel fiu ar fi reușit să se facă apreciat de familia sa printr-un gest de spontaneitate, îndemânare și curaj. Când familia se afla la o masă în aer liber, lângă o pădure, un corb, văzând inelul strălucitor al tatălui băiatului pe fața de masă, s-a repezit și l-a luat în cioc, zburând și așezându-se pe o creangă înaltă. Băiatul, onservând asta, a pus mâna pe arc și, cu o săgeată, a reușit să doboare corbul și să readucă inelul tatălui său.

Seamănă cumva povestea aceasta cu povestea Super Eroului Mulțumesc? Datorită isprăvii micului erou, familia și-ar fi luat numele de Corvinus, în limba latină, corbului spunându-i-se „corvus”. Așa a luat naștere legenda Corvineștilor, iar pe scutul familiei, numit emblemă sau blazon, exact ca în poveștile cu prinți și prințese, a apărut un corb cu un inel în cioc.

Și iată că, de aceea, locul magic în care ne vom întâlni duminică, pe 12 mai, de la ora 10.00, se numește Centrul Cultural „Corviniana”!

Ce mai știm despre voi? Știm faptul că, acum mulți ani, Hunedoara era numită „Cetatea Oțelului”, iar oamenilor de aici li se spunea că „sunt mereu mai aproape de Soare”, pentru că reușeau să topească, după o rețetă specială, minereul, să îl facă oțel topit care, mai apoi, era turnat în forme și lăsat să se răcească. După aceea, oțelul urma să fie prelucrat. Cam seamănă „magia” turnării oțelului cu magia pe care Bucătărașul Lulu o folosește în a crea rețetele sale, nu-i așa?

Mai știm că la Hunedoara este o echipă de fotbal legendară, pe care cu toții o iubiți, „Corvinul” Hunedoara! Urăm succes echipei care, în curând, va juca meciul din Finala Cupei României cu „Oțelul” Galați! Vă ținem pumnii, „Corvinul”!

Dar, până la meci, noi vom veni să dansăm, să cântăm, să ne simțim bine cu voi, la Hunedoara! Vrăjimăturica și Vrăjitoarea Tura Vura vor avea tolba plină cu surprize, sub atenta coordonare a Mayei, ajutată de Tanti Prezentatoarea!

Urmăriți-ne pe rețelele de socializare și pe pagina noastră oficială, dar nu uitați să vă rezervați și biletele pentru spectacolul de la Hunedoara, aici!

Ai verde la distractie pe canalul nostru de YouTube. Fii primul care asculta cele mai noi cantece cu Gasca Zurli.

Fie ca veselia noastra
sa-ti inunde inboxul

INCHIDE