Noutăți

Zurli Bucuria, un dublu show pe 11 mai: ajungem la Lupeni și la Bumbești Jiu!

Acum 17 ani, povestea Zurli a început cam așa: a fost odată ca niciodată o mamă care avea o fetiță, pe Maya. Și acea mămică și-a dorit ca fetița ei să aibă o copilărie frumoasă, creativă, colorată și veselă. Așa că, într-o bună zi, inspirată, mămica a început să deseneze, să scrie versuri și să creeze personaje. Astfel, a apărut o fetiță pusă mereu pe glume, Fetița Zurli. Cum copiii nu vor întotdeauna să mănânce totul din farfurioară, a apărut și un bucătăraș, Lulu, care să îi învețe pe copii cât de important este să mănânce tot din farfurie și să facă alegeri sănătoase.

Mămica și-a imaginat și o vrăjitoare bună, pe Vrăjimăturica, dar i-a dat voie și uneia mai puțin bune, Tura Vura, să intre în scenă. Apoi, obligatoriu, trebuia să existe și… Zâna cea Bună! Practic, indiferent că vorbim despre personajele deja amintite sau despre Super Eroul Mulțumesc, Truli, Băiețelul Zurli, Zdrăngănel, Clopoțel, Yuppi, Cățelușii Tashu și Tasha, fiecare a avut povestea sa fascinantă. Iar personajele, toate la un loc, formează o Zurli-echipă!

Evident, echipa trebuia să fie coordonată de cineva, și așa a apărut Tanti Prezentatoarea, adică însăși mămica-autoare a personajelor, Mirela Retegan! Și, cum și-n poveste copiii cresc într-un an câți alții în zece… iată că Maya a crescut și e și ea, cum altfel, dacă nu implicată trup și suflet în proiectul Zurli!

Tanti Prezentatoarea, Maya și Personajele Zurli au fost, până acum, în 42 de orașe – dar promit să ducă ZurliBucuria în toată România! Prin urmare, ele și-au propus să ajungă și în celelalte orașe ale țării, 269 la număr, până în octombrie 2026, când Zurli va împlini 20 de ani!

Evident, voi sunteți cei care puteți ajuta Zurli să ajungă acolo unde au promis Maya și Tanti Prezentatoarea. Este o poveste interactivă, unde eroii poveștii și voi, copiii din public, faceți echipă.

Și, uite așa, ziua de sâmbătă, 11 mai 2024, va fi una magică pentru povestea noastră. Atunci se vor mai scrie două pagini de istorie. Prima, la Lupeni, Hunedoara, de la ora 10.00, la Palatul Cultural Minerul. Apoi, după ce toți copiii de la Lupeni se vor fi bucurat, la ora 17.00, ZurliBucuria va ajunge la Bumbești Jiu, Gorj, la Casa de Cultură Gheorghe Tătărescu!

Atât Lupeni, cât și Bumbești Jiu sunt două orașe mici, aflate în zone superbe. Lupeni este o cetate a mineritului, cu oameni muncitori, curajoși și copii la fel de curajoși. Bumbești-Jiu se află pe cursul Jiului, râul care coboară din munte pe un mare defileu, numit Defileu Jiului! Nu departe de Bumbești Jiu este Mănăstirea Lainici și, apoi, Trecătoarea Lainici – care face trecerea dintre Depresiunea Petroșani și Depresiunea Târgu Jiu - Câmpu Mare.

Ați văzut la televizor Marele Canion al Fluviului Colorado? Defileul Jiului este la fel de spectaculos! Șoseaua națională dinspre Târgu-Jiu spre Petroșani și calea ferată parcă sunt agățate de versantul muntelui, exact ca într-o Zurli-călătorie!

O Zurli-călătorie pe care o facem și noi… spre voi! Vom fi, așadar, pe 11 mai 2024 la Lupeni, de la ora 10.00 și la Bumbești Jiu, de la ora 17.00!

Ca să ne vedem, puteți să vă rezervați deja biletele pentru spectacolul de la Lupeni, aici și pentru spectacolul de la Bumbești-Jiu, aici!

Vă așteptăm în cele două locații, pentru că numai cu ajutorul vostru ZurliBucuria va cuceri toată România!

Ai verde la distractie pe canalul nostru de YouTube. Fii primul care asculta cele mai noi cantece cu Gasca Zurli.

Fie ca veselia noastra
sa-ti inunde inboxul

INCHIDE