Noutăți

Zâna Bună din Gașca Zurli merge în fiecare zi, timp de o lună, la copiii de la Fundeni!

Zâna Bună din Gașca Zurli merge în fiecare zi, timp de o lună, la copiii de la Fundeni!

"Dăruiește o oră!" este campania prin care Mirela Retegan își propune să le facă viața mai frumoasă, micuților bolnavi de cancer. Astfel, Zâna Bună din Gașca Zurli are întâlnire cu copiii internați în secțiile de oncologie ale Spitalului Fundeni.

“La Fundeni, părinții și copiii așteaptă ziua de mâine, ca să mai afle niște rezultate sau ca să mai facă niște citostatice. Eu mi-am propus să-i fac să aștepte ziua de mâine, ca să se întrebe astăzi <<Oare mâine, cine vine?>> Vreau să-mi folosesc toată puterea, influența, relațiile, ca să colorez, în fiecare zi, câte o oră din viața lor. Timp de o lună, încet, încet, voi atrage în acest proiect prieteni dragi, artiști, animatori, vedete, oameni care să-i bucure și să le ofere o oră pe zi, altfel. Acolo unde minutele trec greu, eu vreau să adun oră după oră, cu surprize fericite! Bucuria lor merită tot efortul meu!” spune Mirela Retegan, inițiatorul proiectului și fondatorul Zurli.

Ieri a fost prima vizită din campanie. Zâna Bună a trecut pe la fiecare pitic din saloanele spitalului Fundeni, și-au pus împreună o dorință, iar apoi cei mici, alături de părinți și bunici au primit în dar de la Tanti Prezentatoarea câte o carte de povești. Copiii i-au promis Mirelei că-și vor adormi părinții, citindu-le povestea de seară.

“Eu am dăruit prima oră, în campania pe care vreau să o dedic tuturor copiilor pe care i-am cunoscut acolo și care astăzi îmi fac cu ochiul, din cer. Am oferit cărți copiilor mari și mici. Am strâns în brațe copii și mame, am glumit cu tăticii și am vorbit pe FaceTime cu frații rămași acasă” adaugă Mirela.

Campania "Dăruiește o oră!" își propune să aducă lumină și bucurie pe chipurile copiilor și părinților internați în secțiile de oncologie ale Spitalului Fundeni, prin prezența zilnică a câte unui personaj, a unei vedete, fie actor, cântăreț sau animator, care se va juca cu ei, le va citi povești sau vor sta împreună la povești. O oră în care cei mici fac lucruri pe care, în lunile de așteptare pe patul de spital, uită că le pot face.

Galerie foto/video
Ai verde la distractie pe canalul nostru de YouTube. Fii primul care asculta cele mai noi cantece cu Gasca Zurli.

Fie ca veselia noastra
sa-ti inunde inboxul

INCHIDE