Noutăți

Povești neterminate, cu Nesquik

Dragi pitici și dragi mămici,

Săptămânile astea am tot povestit în Matinal despre provocarea lansată de Nesquik. Nouă ne plac provocările de felul acesta și an citit cu mare curiozitate fiecare continuare propusă de voi, pe pagina noastră de facebook. Și cum citeam noi așa, ne-am hotărât să adunăm răspunsurile într-un singur loc. Și în ce loc mai bun dacă nu aici, pe blog.

Am avut 3 povești, una mai interesantă ca alta. Povestea Castelului Bântuit, Povestea Planetei Nazivot și Un altfel de dragon. Nouă ne-au plăcut toate. Vă lăsăm mai jos ideile pe are voi ni le-ați scris în comentarii. Sunteți super talentați și aveți o imaginație Zurli. Vă invităm să citim ideile trimise de voi pentru Povestea Unui Altfel de Dragon.

Ramona-Nicoleta - Sătenii au eliberat dragonul, gândindu-se că este singura lor salvare pentru ca satul să fie în siguranță! După eliberare, tatăl lui Drago avea grijă ca satul să fie protejat, iar de atunci, dragonii nu mai reprezentau un pericol pentru săteni, ci, dimpotrivă, erau prieteni!

Mihaela T. - Dragonii au luat câțiva săteni cu care au mers în cea mai apropiată pădure. Acolo sătenii au tăiat mai mulți copaci iar dragonii au dus pe aripile lor lemnul tăiat direct in sat. Toți sătenii au luat lemne, au făcut focurile în case și pe rand, seara de seara, chemau invitau dragonii la ceai și biscuiți sau lapte și biscuiți crocanți.

Alexandra A. - Dragonii au înțeles că trebuie să își folosească puterile pentru a-i ajuta pe oameni și nu împotriva lor, de aceea Drago a luat inițiativa de a-i convinge pe toți dragonii să îi ajute pe oameni să treacă prin iarna grea!

Deea Ella Georgyana - Eu cred că Drago era diferit, asa cum sunt și acești copii speciali. Și chiar ei, speciali fiind, ne demonstrează pe zi ce trece că sunt puternici. Dacă ei, bolnăviori, au atâta tărie în ei, sunt visători și plini de viață.. noi de ce nu am fi? Și...ca și Drago.. sunt sufletiști, buni. Dacă ne unim putem învinge tot, putem ,,muta munții din loc". Trebuie doar să credem, în viață, dacă nu crezi... pentru ce trăiești?

Ana-Maria Gh. - Aelys și Eliot i-au convins să îl elibereze pe tatăl lui Drago (Marele Dragon Cenusiu) și împreună a reușit să salveze satul.

Dragonii erau foarte prietenoși, dar un sătean tot le voia răul și încerca să le pună piedică în prietenia care se lega între săteni și dragoni. Aelys și Eliot s-au prins ca un sătean răutăcios voia să îi facă rău Dragonului Cenușiu, au pus un plan la cale să îl prindă și la scurt timp pentru că au fost uniți l-au prins înainte să facă rău cuiva. Drago era foarte fericit de prietenia care a legat-o cu Aelys și Eliot și a promis că va fi alături de săteni și la bine și la rău.

Ziua în care pacea dintre dragoni și săteni s-a așternut, ziua în care pacea și bunătatea s-a așezat la fiecare a fost numită ziua PRIETENIEI, și în fiecare an ei sărbătoreau această zi minunată și binecuvantată.

Sfârșit!

Claudia N. - Cum satul era de-a dreptul înghețat și plin de zăpadă, și îi lăsară pe localnici fără hrană, dragonii cu flăcările lor puternice au dezghețat satul și localnicii au putut cultiva hrana atât de necesară. Și pentru ajutorul lor, localnicii au hotărât să ridice o statuie în cinstea dragonilor. Aceștia sunt mereu bineveniți în sat.

Stefania Stef - Drago, se gândi că dacă dragoni ar promite că nu vor mai fi răi și vor ajuta oamenii și dacă oamenii vor promite că nu vor mai captura dragonii, toți vor fi prieteni.

Roxana Angela - Aelys și Eliot au reușit să-i facă pe oamenii din satul lor să înțeleagă rostul Dragonilor în viața lor și cât de important este să-I aibă aproape.

Drago împreună cu ai lui au devenit protectorii satului, aripile lor imense deveniseră aripile protectoare a celor care aveau nevoie de caldura, ii ajutau pe cei din sat la procurarea hranei din alte sate, deveniseră toti ca o familie acordandu și ajutor reciproc, fiind mereu alături unii de alții.

Aleys și Eliot erau cei mai fericiți, deoarece acum în satul lor nu mai erau oameni lipsiți de apărare și bunătatea invaluise sufletele tuturor!

R. Ellssa - Dragonii îi vor ajuta pe săteni, așa văd și ei că nu sunt răi. Îi vor ajuta în toate cele necesare și vor deveni prieteni. O lecție avem și noi de învățat de aici. Nu tot ce pare fioros chiar este!

D. Ancuta - Însă sătenii nu au fost de acord cu eliberarea tatălui lui Drago. Aelys și Eliot au încercat în zadar să îi convingă.

Iată că în sat apare un vrăjitor care i-a păcălit pe săteni, spunând că o să îi ajute dar în schimb el a răpit toți copiii și i-a dus la castelul lui unde i-a încuiat și i-a pus la muncă. Drago aflând ce se întâmplă a mers la castelul vrăjitorului și cu un plan bine pus la punct a reușit să salveze copiii. Sătenii drept mulțumire pentru această faptă eroică i-au dat drumul tatălui lui Drago. De atunci, dragonii și sătenii au rămas prieteni și s-au ajutat ori de câte ori au avut nevoie.

Tamara Lavinia - Dragonii au început sa le explice sătenilor că fără înțelegere și comunicare între oameni viața nu ar avea sens. Ca să poți trăi liniștit pe acest pământ trebuie să fim cu toții uniți și să ne ajutăm la greu! Sătenii au analizat cele spuse și au continuat să conviețuiască împreună cu dragonii! Unde-s mulți puterea creste!

S. Georgiana - Găbiță (băiețelul meu) crede că finalul înseamnă, de fapt, începutul unei prietenii minunate între oameni și dragoni. De atunci, oamenii le-au dat de mâncare și le-au construit adăposturi, iar dragonii i-au apărat împotriva tuturor celor care voiau să le facă rău și ii mai ajutau și cu aprinderea...focului.

Alexia Denisa - Pana la urmă sătenii au fost de acord sa accepte dragonii în sat. Aceștia s-au împrietenit și s-au distrat de minune împreună. Dragonii îi ajutau pe săteni la treburi, stăteau cu copii acestora, se jucau cu ei și erau fericiți împreună. Cu timpul Drago a adus și alți dragoni în acest sat minunat și au trăit cu toții fericiți până la adânci bătrâneți.

Marcela Iuga - Drago le zise sătenilor că dacă îi vor da drumul tatălui sau, dragonii îi vor dezgheța și proteja satul pentru totdeauna. Sătenii se pot înțelege cu dragonii deoarece aceștia nu le vor răul, vor doar să trăiască în armonie și înțelegere. După ce dragonii se împrieteniseră cu sătenii aceștia făcură schimb de rețete delicioase de prăjituri, iar în fiecare seară se adunau și spuneau povești despre dragoni și oameni mâncând prăjituri gustoase.

Roxana Roxanik - Oamenii din sat și dragonii au ajuns la concluzia că mai bine să se înțeleagă și să se ajute între ei. Că răutatea nu duce la nimic bun, nici pentru unii, nici pentru alții. Așa că au devenit prieteni. Se ajutau unii pe alții de câte ori aveau nevoie, trăiau fericiți cu toții și se iubeau. Au înțeles că unii fără alții nu pot fi fericiți. Și așa frumos au conviețuit împreună oamenii și dragonii milioane de ani!

D. Nicoleta - Odată eliberat tatăl lui Drago, sătenii au început să facă pace cu dragonii. Primarul satului a hotărât să construiască mai multe case pentru cei fără adăpost, iar în ajutorul lui au venit dragonii: cărau lucrurile mai grele, zburau dupa provizii și îi ajutau să facă focul în fiecare casă. Astfel, întreg satul a devenit o familie MARE cât un dragon! Uneori și cele mai dure corpuri ascund suflete calde și bune!

Mihaela Andrei - Pentru ca Drago i-a salvat pe copii, sătenii au hotărât să îl elibereze pe tatăl lui Diego. Ajuns inapoi la ceilalți dragoni, marele dragon cenușiu a poruncit ca niciun dragon să nu mai facă rău satului. Atât Drago cât și frații lui au început să se întâlnească cu Aelys și Eliot, dar și cu prietenii acestora, între ei legându-se o prietenie frumoasă, se jucau, învățau lucruri noi împreună.

Atunci când pandemia a început și copiii nu au mai putut merge la grădiniță sau la școală, dragonii au devenit foarte importanți, ei aveau grijă de copii atât timp cât părinții acestora erau la muncă. Împreună cu dragonii, întreg satul a reușit să treacă cu bine peste această pandemie.

Noemi V.ri - Aelys și Eliot au convins sătenii și pe părinții lor, care erau bucuroși ca s au intors copii lor teferi, să elibereze tatăl lui Drago. Nu erau ferm convinși că cei mici Au dreptate și că dragoni vor fi in folosul lor dar totuși l.au eliberat pe tatăl lui Drago. Erau curiosi ce se va întâmpla zilele următoare. Noaptea veni o vijelie mare, vântul batea cu putere, copacii se mișcau ca-n intr un mare vartej, si toți erau speriați că vor zbura acoperișurile caselor si pereții se vor dărâma iar Până dimineața vor rămâne fără nimic, fara munca lor de o viata. Dar cât ai clipi au sosit toți dragonii din vârful muntelui unde stăteau ei, si. au deschis aripil și au construit o mică Cetate, o fortăreață cu Ziduri înalte deasupra caselor ca să apere toți sătenii, casele lor, si ce au toti parintii cel mai scump in viața, si anume copiii și familiile lor. Dimineața se asternu o liniște deasupra satului, Oamenii au ieșit din casele lor și bucuroși au mers să le mulțumească dragonilor ajutorul oferit.

Cristina Elena B. - Drago, în drumul lui spre casă, se gândi cum ar putea sa îl scoată pe tatăl lui din acea cușcă. Zis.... Și făcut. Ajuns acasă, îi cheamă pe frații lui, le povesteste cele intamplate si faptul ca tatăl lor a fost capturat de săteni. Le a explicat că sătenii nu reprezinta un pericol pentru ei, din moment ce ei, dragonii, nu le mai fac nici un rău,ba mai mult, s ar putea ajuta unii pe alții.

Frații lui au înțeles ca au mult mai mult de câștigat dacă îi ajută pe săteni și nu le mai fac rău. Au pornit cu toții la casa primarului. Acolo erau Aleys și Eliot, încă încercau să îl convingă pe primar că dragonii pot fi și buni, pot chiar sa ii ajute la diverse lucruri... Alături de ei, dragonii au promis ca nu le vor mai face rău, că îi vor ajuta ori de câte ori le va fi cerut ajutorul. Primarul, înduioșat de cele spuse de Aelys și Eliot și de micii dragonași, l-au eliberat pe Dragonul Tată din cușcă. În semn de mulțumire, acesta, împreună cu dragonii cei mici au promis ca vor avea grijă de ținutul lor, îl vor apara de toate primejdiile. În cele din urmă, aceștia i au servit pe toți sătenii cu pâine prăjită și cu ciocolata caldă.In zilele ce au urmat, dragonii i au ajutat pe săteni să pregătească satul de sarbatori, au decorat casele, au împodobit brăduții alături de copii lor, și, tot ei au fost cei care au dus scrisorile copiilor la Mos Crăciun. Dragonii și-au dat seama ca nimic nu se compara cu bucuria și fericirea pe care o pot aduce în sufletele sătenilor. Toti sunt mulțumiți, armonia și înțelegerea au învins!

Silvia Elena O - Oamenii din sat au fost de acord să-l elibereze pe tatăl lui Drago și după câteva zile au început să se înțeleagă de minune, chiar și ceilalți dragoni stăteau acolo. Îi ajutau cu mâncarea și erau precum căluții (puteau fi călăriți,). Într-o noapte unii dintre dragoni au fost manipulați, să fie răi, de străbunicul primarului, iar dimineața , dragonii puneau în fiecare mâncare un condiment manipulator.

Drago,după câteva ore, și-a dat seama că o parte din oameni și dragoni erau ciudați. El s-a dus la primar, însă în locul lui era strabunicul lui.D rago s-a dus la vrăjitorul dragonilor, care i-a dat leacul, doar că îi lipsea ceva (planta din vârful muntelui Covrac - cel mai mare de pe tărâmul Dragonilor). Floarea era în formă de inimioară, pentru că era floarea pasiunii și iubirii. Drago a reușit, după multe peripeții, să urce, dar și-a dat seama că floarea aceea nu există și că de fapt era în el leacul ce-i trebuia. Astfel, vrăjitorul a creat o ploaie din acel leac, care a căzut peste toți, totul revenind la normal. După un an, totul era dezvoltat, cu mai mulți dragoni și mai multe case, unde toți trăiau fericiți. (Maria, 9 ani)

Marinela A. - Dragonii au început să le explice sătenilor că fără înțelegere și comunicare între oameni viața nu ar avea sens. Ca să poți trăi liniștit pe acest pământ trebuie să fim cu toții uniți și să ne ajutăm la bine și la greu! Sătenii au analizat cele spuse și au continuat să conviețuiască împreună cu dragonii! Unde-s mulți puterea crește! Iar de atunci oamenii din sat și dragonii trăiesc în pace, armonie și iubire!

Alina Gaspar - Aelys și Eliot i-au convins să îl elibereze pe tatăl lui Drago (marele dragon cenușiu) și împreună au reușit să salveze satul. Dragonii erau prietenoși dar un sătean tot le voia răul și încerca să le pună piedică în prietenia care se lega între săteni și dragoni. Aelys și Eliot s-au prins că un sătean răutăcios voia să îi facă rău dragonului cenușiu, au pus un plan la cale să îl prindă și la scurt timp, pentru că au fost uniți l-au prins înainte să facă rău cuiva. Drago era foarte fericit de prietenia care a legat-o cu Aelys și Eliot și a promis că va fi alături de săteni și la bine și la rău.

Ziua în care pacea dintre dragoni și săteni s-a așternut a fost numită ziua PRIETENIEI.

Aşa ştim noi finalul.

Felicitări vouă pitici, felicitări vouă oameni mari care le suflați în aripi copiilor și îi țineți în permanență cu imaginația ocupată.

Noi promitem să revenim și cu celelate povești propuse de prietenii de la Nesquick.

Galerie foto/video
Ai verde la distractie pe canalul nostru de YouTube. Fii primul care asculta cele mai noi cantece cu Gasca Zurli.

Fie ca veselia noastra
sa-ti inunde inboxul

INCHIDE